Salcâm şi salcie energetică

Primăria din Brașov vrea să planteze salcâm şi salcie energetică, pe vechile gropi de gunoi ale orașului, respectiv cele din zona Triaj.  

Inițiativa face parte din proiectul de închidere ecologică a rampelor de gunoi, venit ca urmare a unei directive a Uniunii Europene, potrivit căreia, toate rampele neconforme trebuie închise până în anul 2018.

Mai întâi, întreaga suprafaţă a rampei de gunoi va fi îngrădită şi păzită, astfel încât să fie prevenite eventualele accidentări ale celor care sapă după fier vechi şi care riscă să fie prinşi sub malurile de pământ.

„În calitate de membru al Comisiei de achiziţii publice, am contactat o companie de profil din Timişoara, care deţine un institut de cercetare a culturilor de salcie energetică, pentru a vedea ce înseamnă o astfel de investiţie şi care sunt implicaţiile şi care sunt avantajele”, a declarat consilierul local Mircea Boriceanu, citat de bzb.ro.

Salcia energetică poate fi recoltată în maximum doi ani de la plantare, producând cu peste 30% mai mult oxigen decât la ardere.

Cifrele arată că  la un hectar sunt necesari 14.000 de butaşi din care vor creşte ulterior salciile, iar investiţia cu tot cu pregătirea terenului este de 1.600 până la 2.500 de euro pe hectar.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.