Transalpina Banatului, şoseaua care ar putea revitaliza turismul în Munţii Semenic

Şoseaua montană DJ 582, care traversează Munţii Semenic de la Văliug la Slatina-Timiș, a fost modernizată aproape integral şi, chiar înainte de a fi inaugurată, este asemănată cu Transalpina sau sau Transfăgărăşan.

Reabilitarea drumului denumit neoficial „Transalpina Banatului” a început în urmă cu aproape 5 ani şi trebuia sa fie finalizată la începutul acestui an. Deşi mai există o porţiune de drum încă nemodernizată, Trans-Semenicul, a fost deja inaugurat, neoficial, de câţiva şoferi, relatează opiniatimisoarei.ro. Autorităţile preconizează că drumul va revitaliza turismul în Munţii Semenic şi că acesta ar putea deveni o destinaţie turistică de sine stătătoare.

Cei 36 de km de drum, ce leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş, ambele din Caraş-Severin, completează legatura de la Reşita la Caransebes şi reprezintă o variantă mai scurtă pentru turiştii care vor să vadă frumuseţile naturale ale Banatului montan. Jurnaliştii timişoreni au testat Trans-Semenicul, iar prima impresie a fost una foarte bună: „60 km de serpentine, aer tare de munte şi peisaje superbe, fac ca acest drum să rivalizeze cu mult mai cunoscutele TransFăgărăşan sau TransAlpina. […] Deşi mai lipsesc multe elemente pentru ca noul drum sa fie considerat finalizat, am putut parcurge fără dificultăţi întreaga distanţă”, noteză publicaţia online citată.

Drumul este asfaltat aproape complet, iar parapeţii sunt montaţi pe circa jumătate din traseu. Cei care l-au încercat spun că peisajele superbe îi vor răsplăti din plin pe cei care se aventurează pe şoseaua montană, de unde se pot vedea inclusiv Munţii Retezat.

Proiectul de “Modernizare a DJ 582 Văliug – Slatina Timis”, al cărei beneficiar este Consiliul Judetean Caraş-Severin, are o valoare totală de aproximativ 20,5 milioane euro, peste 86% din valoare fiind acoperită cu fonduri europene. Preşedintele CJ Caras Severin, Sorin Frunzaverde, a anunţat în aprilie că lucrările se vor încheia în această vară.

Publicitate

2 comentarii

  1. Intr-adevara zona este superba , traverseaza padurea si locurile sunt rupte din Rai!
    Ma laud si zic ca am facut drumul pe vremea cand era inca un drum forestier….aventura a fost la superlativ! 🙂

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.