Fuzioneaza PNL si PDL?

Parerea mea e ca, in Romania, trebuie doar doua-trei partide mari care sa poata acoperi toate ideologiile democratice. Farâmitarea asta nu e deloc benefica nici pentru politiceni, dar nici pentru electorat.
O guvernarea ar fi mult mai stabila si mai coerents, daca n-ar mai fi nevoie de aliante de conjunctura care, s-auvszut, nu tin…la noi.
Îi înteleg si pe simpatizanții PSD care vor sa-l lipeasca pe Băsescu de un eventualul partid PNL-PDL, dupa fuziune. Daca se va mai face! Sigur ca adeptii unui partid au pornirea de a discredita celelalte partide.
Eu fac exceptie, si poate nu numai eu. Nu discreditez nici PSD-ul, nici PDL-ul, nici PC-ul. Nu fac decât sa ignor partiduletele despre care, personal, cred ca nu au niciun viitor. Includ aici si eventualul partidulet al lui Calin Popescu Tariceanu.

În privinta păstrării numelui PNL in cazul in care se va realiza fuziunea, nu cred ca el trebuie pastrat din mândrie, fiindca e un blazon…, ci fiindca noul partid „largit” trebuie sa aibă un nume care e deja pe piata, caci altfel electoratul mai putin informat (care, fie vorba-ntre noi! se gaseste în „cantitate” mare…) n-ar sti despre ce partid e vorba. Un nume nou de partid ar lua din voturi.
Daca ar fi fost după mine, în 1990 când s-a reînfiintat PNL, as fi exclus cuvântul National. Mi se pare anacronic.
Dar n-a fost după mine…fireste!

 

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.