Parc fotovoltaic in Călăraşi

În cadrul POIM, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile la nivelul autoritatilor publice locale Obiectivul specific 11.2: Măsuri de producere a energiei din surse regenerabile destinate autorităților administrației publice locale, am depus, spre finalul lunii decembrie 2022, cererea de finanţare pentru proiectul “Utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul UAT Municipiul Călăraşi”, aflată încă în evaluare.

Proiectul constituie un pas important în direcţia producerii de energie electrică din surse regenerabile, necesar pentru scăderea consumului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe raza localităţii.

Prin acest proiect se propune realizarea unei unităţi de producere a energiei electrice cu generatoare fotovoltaice cu o putere instalată de 935 kW prin montarea a 1.700 module fotovoltaice cu o putere nominală unitară instalată de 550 W, în vederea acoperirii consumului propriu pentru iluminatul stradal în Municipiul Călăraşi.

Sistemul cuprinde: panouri fotovoltaice, structură formată din profile zincate şi perforate prin stanţare, stâlpi, grinzi, pane şi conreavanturi, utilizate pentru fixarea panourilor fotovoltaice şi sistem culisant ce ajută la montajul acestora.

Desfăşurat pe o suprafaţă de 1,4 ha, parcul fotovoltaic va fi împrejmuit, realizându-se drum de acces intern.

Prin proiect se urmăreşte îndeplinirea următorilor indicatori fizici:

– Capacitate suplimentară de producere a energiei din surse regenerabile: 1.272 MW

– Reducerea gazelor cu efect de seră: 419,76 Tone CO2

– Producţia primară de energie din surse regenerabile: 109.37 tep/an

Valoarea totală a investiției este de 6.706.963,86 lei din care 4.904.742,27 lei reprezintă valoarea eligibilă a proiectului iar 1.802.221,59 lei reprezintă valoarea neeligibilă a proiectului.

În perioada următoare se va semna şi contractul de finanţare, data limită de finalizare a obiectivului fiind decembrie 2023.

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.