Calarasi/ Autobuze hibrid pentru transportul local

4  auutobuze, model Mercedes-Benz CITARO Hybrid, achiziţionate în cadrul unui proiect cu fonduri europene nerambursabile ,  POR 2014 – 2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare au fost recepţionate.

Valoarea totală a proiectului este de 13.276.454,13 lei din care cofinanţarea locală este de 240.040,67 lei (2%).
Valoarea contractului de furnizare cu servicii asociate (autobuze şi echipamente îmbarcate şi dotări) este de 9.676.551,64 lei, inclusiv TVA.

Acest proiect are un caracter #integrat şi #complementar cu alte două proiecte prioritare finanţate din Obiectivul Specific 4.1, respectiv proiectul cu titlul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii cailor de rulare a transportului public local” (str. Bucureşti) si respectiv proiectul cu titlul „Îmbunătăţirea transportului public de călători în municipiu Călăraşi şi creşterea performanţelor acestuia prin crearea unui sistem inteligent de management al traficului şi monitorizare video, bazat pe instrumente inovative şi eficiente”, activităţile acestor 3 proiecte abordând într-un mod integrat încurajarea transferului modal către sistemele de transport public de călători, dar şi către modurile nemotorizate de transport.

Cele 4 autobuze vor intra în administrarea societăţii care gestionează acest serviciu local de transport.

Prin PNRR, urmează sa fie achiziționate alte 9 autobuze electrice. Proiect aflat în faza de elaborare a caietului de sarcini și urmând a fi scos , cel mai probabil în primavara, la licitatie în vederea achizitiei.

Sursa: Primaria Municipiului Călărași.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.