Scandal in Parohia Sfantul Gheorghe din Călărași

Scandal in Parohia Sfântul Gheorghe din Călărași provocat de lăcomia celor 2 preoți slujitori și lenea femei de serviciu, angajata cu norama întreaga..

De la început vrem sa subliniem ca noi cunoaștem situația, locuind în zona respectivă.

Așadar, unu scurt istoric. În Parohia Sfântul Gheorghe, tensiunile intre cei 2 preoți  ( Dumitru Florin si Popa Marian cu o parte din cetățeni care locuiesc în zona,  sunt vechi și ele s-au acutizat în momentul în care cei 2 preoti au început sa construiasca un gard în jurul Parcului Sfântul Gheorghe.

Parcul din jurul biserici se afla, încă,  în domeniul public al statului și a fost realizat din bani publici cu o investiție de 600 000 lei , în anul 2009, în mandatul lui Nicolae Dragu. Parcul la vremea respectiva a fost dotat cu mobilier stradal și cu un loc de joaca destinat copiilor, îngrădit și cu toalete publice.

Azi, toate aceste dotări au dispărut,  din voința și acțiunea celor 2 preoți,  iar în locul lor a fost construit un așezământ social și o capela, Investiția a Primariei Municipiului Călărași,  din bani publici, fireste …de milioane de lei .

Azi, asezamantul social se afla sub cheie nefiind accesibil cetățenilor din zona . Din sursele noastre, la etajul așezământului s-au amenjat mai multe camere, urmând sa fie locuite de unul dintre preoți împreună cu familia sa numeroasa ( 5 copii). De aici și dorința de a îngrădi cu gard Parcul Sfântul Gheorghe, pentru a nu fi deranjat părintele,  preoteasa și copiii.

In urma cu o saptamana a pornit o adevărată campanie pe 2 site-uri calarasipress.ro și canalsud.ro, cu acuzații false: ba ca tineri ar consuma acolo, noaptea,  droguri, ba ca ar fi fost atacate niște enoriașe ( susținătoare,  ale celor 2 preti). De reținut ca parcul este dotat cu camere de supraveghere iar în acrest sens nu exista nicio plângere la politie.

Scandalul a ajuns și în Consiliul Local.  Consilierul local PMP, Toni Buzoianu și viceprimarul Liviu Coman, acuzandu-i pe cei 2 preoți de minciuna. În discuțiile purtate cu cei 2 preoți, la momeniul solicitări unui ajutor financiar pentru Parohia Sfântul Gheorghe,  de 30 000 lei, aceștia au promis ca nu se va construi niciun gard, din suma respectiva.

Cum minciuna are picioare scurte, după ce s-au văzut cu saci în căruță,  s-a demarat lucrările de construire a gardului, prin intermediul irmei RCH ConInstal.  După 4 zile lucrările fiind sistate din motive de bani și ilegalitățile constatate la fata locului de funcționari primariei.

În acest caz sunt multe întrebări care se pun și pentru care cei 2 preoti și femeia de serviciu se ascund.

 

1. Cati bani s-au investit în Parcul și Asezamantul Social?

2. Unde este mobilierul din parc și ce s-a întâmplat cu dotările locului de joaca pentru copii?

3. De ce angajata , pe post de femeie de serviciu cu norma întreaga, lipsește periodic de la serviciu? Care este motivul?

4. Cine a dispus demolarea toaletei publice ?

5. Cine încasează banii pentru închirierea meselor și scaunelor, din asezamantul social la diferite evenimente?

 

Deocamdată 5 întrebări,  dar mai sunt și altele☺

Toni Buzoianu , consilier local PMP, declaratie preluata din ședința consiliului local: ” Am fost mințit!  Preotul mi-a spus ca nici vorba de gard”

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.