Revoluția română, 32 de ani

Se împlinesc acum 32 de ani de la #Revoluția română din decembrie 1989, indiscutabil un act de demnitate al poporului nostru, cu profunde semnificații în ciuda adevărurilor spuse sau nu de atunci și până astăzi.
 Începând din Timișoara și continuând apoi în Capitală și în alte mari orașe ale țării, românii s-au descătușat atunci pe străzi strigând “Libertate!”, “Democrație!” Se dezlănțuiseră pur și simplu împotriva dictaturii!
 Au murit în acele zile de decembrie mii de oameni pentru ca democrația, libertatea de expresie, alegerile libere, valori pe care azi le considerăm normale, să fie posibile.

 Din acel moment și până azi, România a suferit transformări evidente. S-a schimbat și în bine dar și în rău. Însă dincolo de aceste evidențe, se cuvine astăzi să aducem un omagiu celor care s-au sacrificat atunci pe altarul libertății.
 Să nu-i uităm niciodată pe acei eroi care au ieșit în stradă, au înfruntat gloanțele tiraniei, riscând totul pentru libertate, democrație, pluralism politic, fundamentele României europene.
Decembrie ’89 este un punct de reper de care trebuie să ținem cont în fiecare clipă!
Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.