Sistem inteligent de management al traficului în municipiul Călărași, finanțat prin Regio

Sistem inteligent de management al traficului în municipiul Călărași, finanțat prin Regio

În data de 23 decembrie, Liviu Gabriel Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Daniel Ștefan Drăgulin, primarul municipiului Călărași, au semnat un nou contract de finanțare privind dezvoltarea urbană durabilă prin proiectul „Îmbunătățirea transportului public de călători în municipiul Călărași și creșterea performanțelor acestuia prin crearea unui sistem inteligent de management al traficului și monitorizare video bazat pe instrumente inovative și eficiente”.
Pentru a diminua emisiile de carbon și pentru a îmbunătăți transportul public de călători, autoritățile locale vor implementa un sistem inteligent de management al traficului, bazat pe instrumente inovative și eficiente. Astfel, prin intervențiile prevăzute în proiect se are în vedere modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare pentru 22 de intersecții și treceri de pietoni, realizarea unui centru de comandă și control unic pentru o bună coordonare a activităților de management al traficului, configurarea unei infrastructuri de telecomunicații pentru sistemul inovativ ce va fi implementat, precum și modernizarea unor stații de transport public. Toate aceste investiții de care vor beneficia locuitorii municipiului vor crește siguranța cetățenilor în trafic și în spațiul public, vor consolida încrederea populației în mijloacele de transport în comun, determinând totodată o creștere a numărului de persoane care utilizează transportul public.

Proiectul  are o valoare totală este de 18.307.980,25 lei. Din aceștia, aproape 4,9 milioane de lei constituie contribuția din Fondul European de Dezvoltare Regională, din bugetul național sunt alocate peste 740 de mii de lei, cofinanțarea beneficiarului depășind 12 milioane de lei.

Publicitate

3 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.