Vrei să îți lansezi un magazin online? Află cum te pot ajuta în vânzări filtrele indexabile

De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre un startup, vorbim automat și despre un site. Însăși natura acestui tip de business este strâns corelată cu tehnologia modernă și cu online-ul. Cele mai multe dintre startup-uri oferă produse și servicii din industrii variate, dar utilizând noile tehnologii.

Însă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă startup-urile este vizibilitatea. Uneori, nu vorbim despre un serviciu neapărat nou ci de o nouă abordare a celor deja existente. Se pune așadar problema atragerii clienților spre produsul pe care îl oferi tu. Cu alte cuvinte, se pune problema unei strategii de marketing.

 

SEO – o modalitate de a ieși din anonimat

 

Marketingul online vine cu o varietate de opțiuni atunci când este vorba de promovarea site-ului. Dar, fiind vorba despre un startup, vorbim despre un buget destul de limitat. Un antreprenor aflat la început de drum nu își permite să folosească sume uriașe de bani pentru campanii naționale de publicitate. Dar nici nu este necesar.

 

Una dintre metodele care se dovedește eficientă atât raportându-ne la efecte, cât și la costuri, este campania SEO. O astfel de campanie presupune o serie de măsuri care influențează locul în care site-ul apare pe pagina de rezultate a motoarelor de căutare pentru anumite cuvinte cheie.

 

Într-un caz ideal, optimizarea SEO a unui site începe încă înainte de construirea lui. Apelarea la această strategie va începe cu o analiză de piață, ceea ce va determina o imagine realistă a potențialului pe care îl are businessul. Urmează apoi o serie de proceduri tehnice care vor facilita indexarea site-ului de către motoarele de căutare.

 

Filtrele indexabile – o problemă „spinoasă”

 

Un aspect de o importanță deosebită, mai ales în cazul magazinelor online, îl constituie construirea de filtre indexabile și customizabile. Experiența utilizatorilor este mult mai bună atunci când au la dispoziție un sistem de filtre bine organizat, întrucât astfel găsesc mai ușor produsele pe care le doresc.

 

Din punct de vedere SEO, filtrele magazinelor online au reprezentat întotdeauna o problemă, puține reușind să gestioneze eficient indexarea paginilor de filtre.

 

Importanța filtrelor indexabile devine evidentă atunci când dorim să targetăm cuvinte cheie long tail. De exemplu, un magazin online de fashion va putea targeta mult mai eficient cu o pagină de filtru cuvinte cheie precum „rochii de seară din dantelă” sau „rochii de seară lungi din voal”.

 

Concomitent, prin simplul fapt că site-ul va oferi utilizatorilor un landing page cât mai apropiat de intenția de cumpărare a utilizatorului, va crește și rata de conversie (câți utilizatori au achiziționat un produs de pe pagina respectivă).

 

Un magazin online poate genera zeci sau chiar sute de mii de pagini prin sistemul de filtrare, prin combinarea a două sau mai multe filtre. În cazul în care sute de mii de pagini similare vor fi indexate, site-ul se va confrunta cu probleme precum conținut duplicat sau conținut subțire.  Astfel, din motive de „crawling budget”, magazinul nu va mai fi indexat corespunzător de Google.

 

De aceea este recomandat să se indexeze doar anumite filtre și combinații de filtre, mai exact paginile care au potențial să atragă trafic organic. Celelalte pagini de filtre trebuie să rămână neindexabile, fie prin introducerea în tag-ului canonical în codul paginii, fie prin intermediul tagului meta robots=„noindex, nofollow”.

 

Filtrele indexabile trebuie să respecte mai multe condiții pentru a fi indexate cât mai bine  de motoarele de căutare:

 

  • să aibă un URL SEO-friendly;
  • să aibă tagurile meta title și meta description personalizate și diferite față de tagurile categoriei principale;
  • să permită adăugarea unui tag <h1> și a unei descrieri unice.

Utilizarea de filtre indexabile este un aspect cu dublă importanță pentru site-ul unui startup. Pe de o parte, oferă clienților posibilitatea de a găsi cu ușurință lucrurile de care au nevoie. Pe de altă parte, ajută site-ul să rankeze în pagina de rezultate a motoarelor de căutare pentru cuvintele cheie.

 

Google apreciază site-urile cu CTR mare deoarece consideră că oferă conținut într-adevăr relevant pentru cuvintele cheie prin care s-a ajuns pe landing page-ul respectiv. De aceea, este recomandat să nu treci cu vederea aceste aspecte atunci când lansezi magazinul online pentru startup-ul tău dacă dorești rezultate pozitive din punct de vedere SEO.

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.