Hai să stimulăm capitalul românesc !

– Hai să stimulăm capitalul românesc !…Și cum s-o facem ?

Călin Popescu Tăriceanu, în alianţă cu PSD şi cu acordul tacit al PNL, a decis să blocheze construirea celor 4 corvete pe care MAPN le-a comandat la şantierul Naval Damen de la Galaţi. Corvetele fac parte dintr-un plan de dotare a Armatei Române, conform angajamentelor luate în faţa NATO, şi, conform legislaţiei referitoare la achiziţiile strategice, nu pot fi cumpărate sau comandate prin procedura de licitaţie standard, ci doar cu aprobarea Parlamentului, în termen de 15 zile după notificarea de către Guvern. 

Tăriceanu a declarat la RTV după şedinţa în care a blocat proiectul că şantierul naval de la Galaţi are capital olandez, nu românesc, şi nu înţelege de ce corvetele nu sunt făcute de români, asta deşi pe şantierul de la Galaţi lucrează români, iar în România nu există un constructor de nave cu capital autohton.

– Cum pot să ne aburească în halul acesta Ciolos,Iohannis și gașca lor ?

Situat in zona Marii Negre, Santierul Naval Constanta S.A. se numara printre cele mai mari santiere de constructii si reparatii nave din Europa. Accesibil pe cale maritima prin Stramtoarea Bosfor, pe apele interioare prin Canalul Dunare – Marea Neagra si pe calea aeriana folosind Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, Santierul Naval Constanta SA furnizeaza armatorilor din intrega lume locul ideal pentru constructia si reparatia navelor de pana la 200.000 tdw. Şantierul Naval Constanţa a înregistrat un profit net de peste 12,9 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere de circa 20 de ori comparativ cu perioada similară din 2015, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti !!!

– Ce dobitoci vor să construiasca 4 ”caiace în 7 ani,când pot avea 4 ”Cuirasate în doar 6 luni ?
Valoarea estimată a programului, pe întreaga perioadă de şapte ani, este de 1,6 miliarde Euro (cu TVA), sumă în care sunt cuprinse şi achiziţia muniţiilor şi suportul logistic iniţial, care include şi instruirea echipajelor, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.