Un om puternic & un om fragil

Un om puternic este constient atat de calitatile sale, cat si de defectele sale. Isi asuma in totalitate persoana si viata sa, iar cand considera ca este cazul, face schimbarile pe care si le doreste. Un om constient de sine stie cum este si, ca atare, este imun si ramane calm atat la laude cat si la critici.

Un om fragil in interior isi neaga defectele si isi supraestimeaza calitatile. Fragilitatea sa interioara il determina sa se priveasca pe sine intr-o maniera distorsionata, iar rezultatul este ca va ramane in mediocritate si autosuficienta.

Un astfel de om isi doreste sa para minunat in ochii altora, sa primeasca laude chiar daca nu le merita, insa pe care le crede deoarece astfel isi hraneste ego-ul fragil si multe dintre actiunile sale vor fi orientate catre „a da bine in ochii lumii”. Critica sau feedback-urile negative de la altii vor fi intampinate cu agresivitate, ura si furie. Nu poate accepta sa fie perceput altfel decat „perfect”, deoarece stima sa de sine sustinuta artificial, ar fi pusa in mare pericol.

Atunci cand stii cine si cum esti si iti asumi pe de-a-ntregul propria-ti persoana, nimeni nu te poate atinge in interiorul tau si nici nu poate sa iti faca vreun rau. Insa cand toata constructia ta interioara este artificial creata, cand toate eforturile tale sunt directionate spre „a parea” si nu spre „a fi”, esti mereu temator ca vei fi descoperit.

Cauta sa fii puternic – adica asumat si constient, iar astfel nimic nu te poate atinge.

Publicitate

2 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.