Parteneriate solide intre ONG-uri si institutiile publice.

Ca urmare a succesului generat de proiectul european “Voluntari pentru viitor”, derulat in perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015, Asociatia “Viitorul romilor” a incheiat Acorduri de parteneriat cu 10 institutii publice si ONG-uri, prin care se doreste implementarea unor programe social-educationale pentru membrii comunitatilor rome din mai multe orase din Romania. Acestea sunt: Primaria Comunei Poarta Alba, Alianta pentru Unitatea Romilor Constanta, Uniunea Romilor Constanta, Asociatia “Speranta si incredere”, Asociatia “Rromi – Speranta” Harsova, Asociatia GEDAVE Olteni, Asociatia “Job in Sibiu” din Sibiu, Asociatia APSIPED Constanta, Asociatia FIMSSE Constanta, Asociatia “Regal – Centru pentru Tineret” Constanta.

Multe dintre viitoarele proiecte vor fi scrise de tinerii romi, care au participat la cursurile de instruire in domeniul “Scriere de proiecte”, desfasurate in cadrul proiectului european “Voluntari pentru viitor”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, Runda 2, Componenta 5. Dezvoltarea Capacitatii ONG-urilor, Retele si Coalitii, Subcomponenta 5.3 – Consolidarea bazei de membri si voluntari ai organizatiilor neguvernamentale si cresterea participarii membrilor/voluntarilor in activitatile ONG-urilor. Astfel, vor fi constituite patru echipe formate din cinci persoane, la care se alatura cate un membru de la parteneri. Acestea vor completa aplicatii pentru Programul “ERASMUS PLUS KA 3 – Dialog structurat”, care vor avea ca fundament anchetele sociale efectuate in perioada octombrie 2013 – aprilie 2015, realizate in orasul Eforie. Anchetele sociale fac referire la abuzurile autoritatii locale Eforie, care a demolat 20 de case, in luna octombrie 2013, in care locuiau familii de etnie roma si care au fost lasate pe drumuri.
Unul dintre proiecte isi propune propune sa ofere participantilor un set de competente si cunostinte pentru a se implica direct in crearea unei politici de tineret in domeniul incluziunii sociale. Se prevede formularea si inaintarea spre aprobare a unei propuneri de infiintare al unui compartiment social, care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii si a politicilor publice privind promovarea egalitatii si nondiscriminarii pe criterii etnice in cadrul Consiliului Judetean Constanta. Tinerii initiatori vor organiza intalniri sociale cu factorii de decizie, cu experti si cu reprezentanti ai autoritatilor publice din domeniul tineretului, pentru a promova dialogul intercultural, combaterea discriminarii pe motive etnice, toleranta si respectarea drepturilor omului si pentru a transmite cunostintele despre istoria si cultura roma.
“Ne bucuram foarte mult ca proiectul initial si-a atins scopul, acela de a oferi tinerilor de etnie roma, nu doar experienta in munca, ci si implicarea acestora in toate activitatile noastre de promovarea a egalitatii si nondiscriminarii pe criterii etnice. Am reusit sa pregatim foarte multi tineri romi in domeniul scrierii de proiecte europene si programe social-educationale, iar acestia deja au inceput munca. Au fost create echipe, au inceput sa fie scrise aplicatii pentru proiecte europene si am incheiat parteneriate solide cu autoritatile publice locale si cu alte organizatii neguvernamentale care lupta pentru apararea drepturilor romilor. Dorim sa le multumit in mod deosebit reprezentantilor de la Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, operatorul Fondului ONG in Romania, pentru sprijinul pe care ni l-au acordat pe toata perioada proiectului – de la consultanta, elaborare pana la implementare”, declara Costel Neculai, managerul proiectului “Voluntari pentru viitor” si presedintele Asociatiei “Viitorul romilor”.
Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.