„Vreau sa lucrez legal in Europa mea!”

                                                             -COMUNICAT DE PRESA –
Campania „Vreau sa lucrez legal in Europa mea!”. Peste un milion de romani din Italia, incurajati sa lupte impotriva muncii la negru
In contextul in care Italia gazduieste peste un milion de romani, iar majoritatea dintre ei lucreaza “la negru”, Confederatia Nationala a Antreprenorilor Mici si Mijlocii (C.A.P.I.M.E.D.) lanseaza campania “Vreau sa lucrez legal in Europa mea!”, prin intermediul careia lupta impotriva muncii “la negru” si a sclavagismului modern, fenomen care a prins amploare in tarile Uniunii Europene.

Potrivit Confederatiei, femeile din Romania, care lucreaza in strainatate, sunt mai predispuse la abuzuri de acest gen decat barbatii, iar majoritatea romancelor lucreaza ca “badante” (termen folosit de italieni pentru persoanele care ingrijesc batranii din Italia). Mai mult decat atat, autoritatile italiene arata ca peste 62% dintre badante lucreaza la negru, 24 de ore din 24, in conditii, de multe ori, umilitoare.
C.A.P.I.M.E.D. ii atentioneaza pe romanii care vor sa lucreze in Italia ca munca fara acte nu ofera protectie sociala din partea Statului, iar acceptarea unui loc de munca “la negru” poate avea consecinte foarte grave, cum ar fi traficul de persoane, sechestrarea, violul si exploatarea pana la epuizare.
Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.