Gazduiesc: Fii un model de conduita!

Daca ascunzi ceea ce simti cu adevarat, daca te prefaci si incerci sa le faci altora pe plac, daca faci compromisuri ca sa pastrezi aparente sau sa-i faci pe altii fericiti, nu inseamna ca esti o persoana draguta, ci inseamna ca esti ipocrit sau mincinos.

Da, este in regula sa fii diplomat, sa fii ecologic in gandurile, comportamentele, actiunile si cuvintele tale – adica sa-i respecti pe ceilalti, sa nu-i devalorizezi sau sa-i jignesti in vreun fel, insa este important sa te respecti si pe tine in acelasi timp. Adica, daca nu-ti place de cineva, fii rezervat si pastreaza o anumita distanta si nu te preface ca simti altfel decat simti.

Verticalitatea ta interioara, congruenta dintre ceea ce gandesti, spui si faci, sunt elemente extrem de importante in imaginea ta de sine si in felul in care esti perceput de ceilalti.

Iti dai seama cum esti perceput de cineva care stie ca nu-ti place de om, insa atunci cand esti in fata acelei persoane esti extrem de dragut sau serviabil, adica daca ai un comportament duplicitar: pe fata ii zambesti si pe la spate il barfesti?

Fii un om integru, vertical si congruent cu sine insusi si vei vedea ca atat respectul tau fata de tine insuti cat si respectul celorlalti fata de tine va creste.

Fii un model de conduita, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau!

Sursa: facebook.com(UrsulaYvonne Sandner)

Publicitate

2 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.