Iohannis se comporta ca un director de liceu

Vad si eu pe net, euforia slugilor din presa basista care acum s-a aliniat in spatele lui Iohannis si…fac ceea ce stiu ei mai bine…”pupaturi zgomotoase”

Si, totusi pentru sanatatea democratiei nu e rau sa ne amintim si sa le reamintim, ca cei doi reprezinta niste „Institutii” si sa vedem ce spune Constitutia! Presedintele nu se intalneste pe „sestache” cu premierul, ca sa aranjeze ei nu stiu ce! Presedintele poate consulta GUVERNUL , fie el reprezentat numai de premier, dar intalnirea este oficiala, anuntata din timp cu „agenda de lucru” urmata de o conferinta de presa,pentru a informa opinia publica. Asta, numai daca vrei sa respecti functia si importanta celuilalt… si mai ales opinia publica, care e pana la urma parte a masei de votanti.

In alta ordine de idei: Presedintele, nu poate indica sau da ordine nici premierului,  nici Parlamentului, conform Constitutiei, cheama la consultari oficiale, este mediator …da „mesaje” in Parlament sau exprima eventual „opinii” intr-o conferinta de presa. Stiulul acesta cu convorbiri „private”, intre patru ochi, care vine dupa o receptie privata in cladirea unei institutii publice,  cand e vorba de institutii publice si de interesul general nu e de bun augur si nici nu are darul sa credibilizeze cele doua institutii. Si, sa revin la receptia „privata” data pentru prieteni la Palatul Cotroceni mi se pare la fel de incorecta, daca nu cumva chiar PENAL! Deocamdata Iohannis se comporta ca un director de liceu care isi cheama subordonatii la ordin. Normal ar fi ca toti factorii de putere sa reintre in limitele Constitutiei si sa se comporte ca atare. Altfel, omul de rand crede ca asa e normal. Modelele gresite la varf creeaza prozeliti si comportamente identice in societate…!

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.