Cand cauti un raspuns!

Deoarece ai inecat tu pe cineva,te-a inecat cineva si pe tine,si sfirsitul acestora ce te-au inecat pe tine va fi ca vor fi si ei inecati.” 

Rabi Arie Levin sustine in acest verset ca ni se arata ca Atotputernicul nu doreste ca cel rau sa fie scutit de pedeapsa.
Gasim un verset legat de aceasta problema la profetul Habacuc 2;4: ‘‘Cel neprihanit va trai prin credinta sa” in asa fel ”ca cel rau sa cada in fata celui drept”.Acest lucru trebuia subliniat ca cei rai sa-si dea seama de pericolul ce-i paste. Daca ai inecat pe cineva,te-a inecat cineva si pe tine. Rabeinu Iona spune ca pentru ca s-a varsat sange curat,sfirsitul va fi similar si pentru criminal.

Misna 7,

El mai era de parere ca exista:
Multa carne,multi viermi
Multe bunuri,multe griji
Multe femei,multe vraji
Multe slujnice,multa desfranare
Multe slugi,mult jaf
Mult Tora,multa viata
Multa invatatura,multa intelepciune
Mult sfat,multa deslusire
Multe ofrande,multa pace
Cine si-a castigat un nume bun si l-a castigat sie insusi. Cine si-a insusit cunostintele Torei si-a castigat viata lumii viitoare(de veci) .
Tot ceea ce este exagerat creeaza probleme.Singurul lucru ce aduce satisfactie sufleteasca e invatatura Torei si cele legate de ea.Daca are multa avere,ii este frica de talhari,care pot sa-l omoare.
Rabi Arie Levin sustine ca multe averi aduc multe griji.Cine are multe femei,are si multe pacate.In schimb, daca invata mult, acest lucru ii aduce dupa sine o viata buna. Daca sta linga Intelepti, invata din inteligenta lor
Daca da multe ofrande, aduce pace.
Rabeinu Iona sustine ca cel ce maninca multa carne are multi viermi si viata sa se va prescurta.Cel ce va invata mlta Tora va avea viata lunga,iar cel ce a dobandit un nume bun si l-a dobandit pentru el insusi, nu pentru altii si daca a studiat Tora si-a asigurat viata pe lumea cealalta.

De aici din blogosfera romaneasca, va doresc pace si liniste sufleteasca, oriunde va aflati!

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.