Pasajul de la Drajna finalizat in Mai 2023

Lucrările la pasajul rutier de la Drajna sunt aproape de finalizare.

Până la finele lunii mai, pasajul va fi deschis circulației, a anunţat domnul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, prezent astăzi pe şanierul de la Drajna, din județul Călărași, sa verifice stadiul lucrărilor.

Proiectul, a cărui finanţare a fost asigurată prin POIM, înseamnă realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Contractul pentru proiectarea și execuția pasajului, în valoare de 98,12 milioane lei, a fost semnat în februarie 2021. Autorizația de Construire a fost emisă de Ministerul Transporturilor pe 14 decembrie 2021, iar pe 11 ianuarie 2022 a fost predat amplasamentul lucrării. Termenul de execuţie este de 18 luni.

Pasajul va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Galați-Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km.

Investiţia, susţinută şi promovată de calaraseanul, Sorin Vrăjitoru, este extrem de utilă, permiţând creşterea atât a vitezei de tranzitare cât şi a siguranţei rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

Sursa : Primaria Municipiului Călărași

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.