Renovarea Palatului Administrativ din Călărași este in grafic

Continuă lucrările de reabilitare și modernizare a Centrului socio-cultural (fostul Palat Administrativ) în prezent Prefectura Călărași.

Un monument istoric de importanță națională cuprins în lista Monumentelor Istorice. S-a impus punerea în valoare a clădirii de patrimoniu, prin restaurare și refuncționalizare, astfel încât să poată satisface exigentele unei funcțiuni administrative, precum și a unui centru expozițional.

Renovarea Palatului Administrativ a fost demarată de către Consiliul Județean Călărași, după zeci de ani în care obiectivul a fost lăsat în paragină.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță împreună cu vicepreședinții CJ, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea alături de angajați din cadrul aparatului de specialitate au vizitat organizarea de șantier și au discutat cu reprezentanţii constructorului despre graficul de execuţie şi lucrările care vor fi demarate în perioada imediat următoare.

La acest moment sunt executate
lucrări de restaurare la toate faţadele, astfel încât să se redea monumentalitatea şi specificul arhitectural a construcţiei.

La interior vor avea loc lucrări complexe de refacere a branşamentelor şi racordurilor de utilităţi, lucrări de intervenții și de reorganizare funcțională.

Valoarea totală a investiției este de 77.152.457 lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura 71.182.627 lei,
6 milioane de lei fiind suportaţi din bugetul Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea căreia se află clădirea, şi care va asigura condiţiile necesare a desfăşurării lucrărilor la Centrul Socio-Cultural.

Termenul de finalizare a renovării este aprilie 2024. Lucrările au fost realizate în proporție de 50%.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.