Calarasi / O noua cresa prin PNRR

Creșă cu bani din PNRR!

Vineri, 2 septembrie 2022, Municipiul Călărași a semnat, în calitate de beneficiar, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator pentru investiții PNRR, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe – Operațiunea 2 – PNRR/2022/C15/O2 și Compania Națională de Investiții (CNI), în calitate de structură de implementare, contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul CRESA.

Durata de implementare a proiectului: 38 luni, și nu mai târziu de 31.12.2025

Valoarea totală a proiectului: 16.540.271,92 lei inclusiv TVA (aprox. 3,3 milioane Euro). Valoarea este integral eligibilă, contribuția (cofinanțarea) Municipiului Călărași fiind 0.

Unitatea de învățământ, cu o capacitate de 70 de locuri, va beneficia de dormitoare, săli de joacă, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative precum și un spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Prin acest Program de finanțare se construiesc creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni, parțial din surse regenerabile.

Pentru  autoritățile locale calaraseni este al 3 -lea proiect cu finantare din PNRR., primele 2 fiind prin pe programul Valul Renovarii și ce-a de a 2 cresa ce se va construi în municipiul Călăraşi.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.