Primăria Călărași distruge spațiul verde Semnează acestă petiție și spune DA pentru Calărași – un oraș verde!

Primăria Călărași distruge o stradă fromoasă și spatiosă – strada Victoriei. O stradă proiectată cu mult spațiu verde și trotuare decente. Și o distruge pentru a face loc BETOANELOR. Primăria Călărași distruge spațiul verde din fața blocurilor, pentru a turna betoane pentru locurile de parcare, deși în spatele blocurilor există zone îngrădite abuziv, garaje amplasate ilegal, barăci și tot felul de cojmelii, care dacă ar fi degajate, ar putea face loc pentru mai mult de 50 de locuri de parcare, și ar contribui la igienizarea spațiilor din spatele blocurilor.

 

Distrugerea spațiului verde se face cu totul ilegal, la nivelul Consiliului Local Călărași nefiind adoptată nicio Hotărâre de Consliu Local care să prevadă transformarea spațiului verde în locuri de parcare, pentru acest lucru fiind necesar votul unei majorități calificate, respectiv 2/3 din numărul total de consileri locali.

Motivul acestei distrugeri ilegale este cererea de locuri de parcare din partea unor cetățeni care dețin două sau mai multe autorturisme. Insă, distrugerea acestui spațiu verde nu conduce la rezolvarea problemei parcărilor, ci va contribui semnificativ la aglomerarea zonei cu și mai multe masini, și amplificarea poluării, fapt constat la finalizarea transformării ilegale a spațiului verde din fața blocului H17, unde în ciuda ”parcărilor” un sens al starzii Victoriei este în continuare blocat de maișinile parcate. Toate acestea în timp ce zonele insalubre și neamnejate din spatele blocurior rămân neatinse.

Susținem modernizarea orașului și crearea de noi spații cu functionalități multiple, însă acest lucru nu poate fi făcut ilegal, în dauna spațiului verde și în totală lipsă de interes față de necesitățile reale ale locuitorilor de pe strada Victoriei, cei care platesc taxe și impozite, cei care sunt primii afectați de decizia ilegală a Primăriei Călărași.

Ca cetățeni ai acestui oraș avem datoria să luăm atitudine față de astfel de acțiuni iresponsabile, ale unei administrații care alege în mod unilateral să modifice destinația unui spațiu verde, în total dispreț față de nevoile reale ale cetățenilor.

Mâine, poate fi chiar strada ta care va fi sluțită cu betoane, în locul spațiilor verzi!

Semnează acestă petiție și spune DA pentru Calărași – un oraș verde!

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.