Centrul Maternal Călărași

Ar putea fi o imagine cu interior şi hol Puțini călărășeni știu că în parcul Dumbrava funcționează Centrul Maternal Călărași.
Structură a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, aceasta asigură găzduirea pe o perioadă determinată de timp a cuplurilor mamă-copil/copii, în scopul prevenirii abandonului precoce, punând accent pe formarea și dezvoltarea atașamentului matern, factor deosebit de important în prevenirea separării.

Beneficiarele Centrului Maternal pot fi femei însărcinate în ultimul trimestru de sarcină sau minore în risc de abandon, mame minore, cupluri mamă-copil/copii aflate în situații grave de criză familială, victime ale fenomenului de violență domestică sau supuse riscului de excluziune socială.
Găzduirea are loc pe o perioadă de până la maximum 2 ani și reprezintă singura soluție pentru depășirea dificultăților și restabilirea relațiilor de familie.
​Centrul Maternal Călărași este compus din 5 garsoniere, cu grup sanitar propriu, fiecare garsonieră putând găzdui mama și 2-3 copii.
Publicitate

2 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.