Ziua Mondială a Locuirii

Prima zi de luni din luna octombrie marchează anual ZIUA MONDIALĂ A LOCUIRII. În contextul actual, în care omenirea se confruntă cu grave probleme de poluare, tema din acest an este „Accelerating urban action for a carbon-free world”, potrivit.un.org.
Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „October 4, 2021 World Habitat Day carbon-free world Accelerating urban action for a”
 Orașele sunt responsabile pentru aproximativ 70% din emisiile globale de dioxid de carbon, transportul, clădirile, energia și gestionarea deșeurilor reprezentând cea mai mare parte a surselor de emisii urbane de gaze cu efect de seră. Viitorul planetei noastre depinde de guvernele și organizațiile naționale, regionale și locale, comunități, instituții academice, sectorul privat și toate părțile interesate relevante care lucrează împreună pentru a crea orașe și orașe durabile, neutre în materie de carbon, incluzive.
Ziua Mondială a Locuirii va amplifica campaniile globale ”Race to Zero” și ”Climate-Action4Cities”, inițiate de ONU-Habitat, și va încuraja guvernele locale să dezvolte planuri de carbon zero, care să poată fi puse în aplicare, înaintea summit-ului internațional COP26, privind schimbările climatice, din noiembrie a.c.
Tot în prima zi de luni din octombrie, este sărbătorită și ZIUA MONDIALĂ A ARHITECTURII.

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.