Calarasi- persoane confirmate pozitiv cu COVID-19

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

INFORMARE DE PRESĂ
11.04.2020, ora 14.00

▪️În județul Călărași, astăzi, 11 aprilie 2020, se află în carantină instituționalizată 395 de persoane, iar în autoizolare sunt 623 persoane aflate sub monitorizare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieșit 97 de persoane din carantină, iar 65 de persoane din izolare, finalizând perioada de 14 zile.
Menționăm că în județul nostru, până la această dată, 35 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 12 au fost declarate vindecate.

▪️Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale au efectuat în continuare controale și verificări, în contextul impus de starea de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.
Până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 3 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 410 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 232 de sancțiuni în valoare de aproximativ 438.500 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

❗️Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

❗️Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

 

Publicitate

1 comentariu

  1. Pingback: Calarasi: Situatia epidemiologica, persoane infectate coronavirus | calarasiunu.net

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.