Italia- coronavirus Covid 19

În Italia au murit peste 200 oameni într-o zi. Pare o cifra banala, însă depinde cu ce o compari. Cum suna dacă o compari cu afirmatia: în al 2-lea război mondial media zilnica de morți în bătăliile pentru eliberarea Italiei a fost puțin peste cifra 100. Italia este la ani lumina fata de România, economic, militar și medical. Au ajuns în aceasta situație pentru ca un cetățean chinez infectat cu coronavirus s-a plimbat prin zona Milano fără ca autoritățile să-l depisteze preț de 2-3 săptămâni. Celebrul pacient zero. În România au întrat oficial 40.000 de posibili pacienți zero, neoficial aproape 1 milion. Dacă lămâile, spirtul, usturoiul, rugaciunile, descântecele s.a. nu au nici un efect va asigur ca am sfeclit-o. Asa ca este timpul sa credem în miracole, sa avem în permanenta în buzunare: un trifoi cu patru foi, o labuta de iepure, mir de la Meteora s.a. Treaba cu bazatul pe autorități este o gluma neagra.

Publicitate

1 comentariu

  1. Am fost la cumpărături. Rafturile care ieri erau goale, azi erau pline la loc. Am realizat cu aceasta ocazie ca în România nu va fi criza alimentara.
    În Italia, cetățeanul italian, mergea la cumpărături și cumpăra: 1 măr, o pungă de paste, un bulion de roșii, un oregano și o sticla de vin. Când a cumpărat 4 mere, sistemul de aprovizionare cu alimente s-a prăbușit. În România, a fost doar achivalentul cumpărăturilor de Crăciun, Paște sau 1 Mai când pică vinerea. Pentru sistemul romanesc de aprovizionare cu alimente a fost doar 1 Mai în mijloc de martie.

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.