Cresterea veniturilor pentru populatie, necesara economiei nationale

Atunci cand cresti pensii si salarii atingi cel putin 2 obiective. In primul rand locuitorii tarii tale o duc mai bine, traiesc mai decent. In al 2-lea rand contribui si cu o infuzie de capital necesara economiei nationale. Oamenii care castiga mai multi bani, vor cheltui mai mult pe: alimente, haine, electrocasnice s.a. Toate acestea sunt comercializate de catre sectorul privat, deci banii la final contribuie si la dezvoltarea sectorului privat. Da, o buna parte vin din importuri, insa aici nu mai este vina guvernului care a marit pensiile si salariile, Acel partid de stanga, care a dat acel guvern, a mai luat in Parlament o masura prin care incearca sa ajute producatorii autohtoni, o lege care obliga magazinele sa aiba 51% din legumele si fructele din raft de provenienta romaneasca.
Acum sa vedem ce avantaje are aceasta tara cand taie bani de la invatamant, transporturi si agricultura pentru a cumpara rachete Patriot vechi de 30 ani sau avioane F-16 la mana a 3-a din Portugalia. Cine crede ca rachetele Patriot fac fata rachetelor rusesti S-400 se inseala amarnic. Cine crede ca avioanele F-16 fac fata avioanelor de lupra rusesti Su-57 se inseala la fel de amarnic. Ce castiga economia romaneasca din aceste achizitii? Absolut, nimic. Cum ajuta aceste achizitii pentru dezvoltarea Romaniei? Nu ajuta. Ajuta aceste achizitii pentru protejarea Romaniei de pericolul numit complexul militar ruso-chinez? Nu.
Apare intrebarea: De ce suntem idioti? De ce atunci cand avem in mana stampila de vot suntem idioti? De ce votam cu gandul la „placute suedeze” si ajungem sa ne luam prin gura zi de zi si ora de ora atat noi cat si generatiile viitoare „placute suedeze”? Daca ar fi altfel nu am fi in halul in care suntem, cea mai veche natiune europeana, leaganul civilizatiei europene si care totusi ne aflam in spate la ani lumina de Europa.
De multe ori am stat si m-am intrebat: de ce imi pierd oare timp din viata sa incerc sa explic din nou si din nou toate acestea? Nu stiu, poate din credinta, din credinta ca acest popor se va trezi intr-o buna zi si poate vom ajunge acolo unde ne este locul. Nu suntem prosti, suntem un popor inteligent, insa suntem extrem de usor de prostit, de dus de nas.

Publicitate

1 comentariu

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.