Principiul de functionare a pompelor de caldura

Cand vine vorba despre incalzirea in locuinte, sistemele clasice cu functionare pe peleti, gaz sau lemn sunt inlocuite treptat cu pompele de caldura. Sunt preferate din varii motive, insa faptul ca vizeaza utilizarea inteligenta a energiei din sol, respectiv din apele subterane, atrage atentia celor care doresc prin orice decizie importanta pe care o iau sa isi manifeste respectul fata de natura.
Pompa de caldura este o solutie avantajoasa privind confortul termic resimtit in locuinta, deci o modalitate sigura de a asigura familiei o viata calitativa.
Dupa ce principiu functioneaza pompa de caldura?
ecodrill-logo_4In cazul pompelor, caldura se extrage din apa provenita dintr-un foraj, respectiv din apa introdusa in furtune colectoare, ulterior introduse in foraje. Mai departe, apa este transferata catre schimbatorul de caldura. Temperatura lor cand sunt extrase din foraje este undeva intre 12 si 14o, apoi intra in contact cu freonul pompei de caldura. Freonul din dotarea acesteia devine din lichid in gazos.
Apoi freonul ajunge in compresor si de acolo, cu o temperatura de 70 – 750 este transferat intr-un schimbator de caldura diferit si in instalatie interioara. De acolo este transferat in instalatia de depresurozare si devine iar lichid. Procesul se reia astfel la nesfarsit. Este o solutie mai economica pentru ca doar pompa de caldura si compresorul consuma energie.
Astfel de informatii conving pe tot mai multi sa incline spre foraje pompe de caldura in detrimentul solutiilor traditionale, parca tot mai costisitoare.
In intampinarea celor care se decid pentru o astfel de solutie privind confortul termic vine echipa EcoDrill, specializata in foraje. Executa lucrari in acest sens utilizand doua tipuri de pompe: de tip APA-APA si SOL-APA.
Pompa de caldura APA-APA functioneaza pe principiul extragerii apei din panza freatica, definita de temperaturi generale intre 12 si 14 grade. In cazul acestora, specialistii EcoDrill recomanda executarea a cel putin 2 foraje pentru captarea energiei din panza freatica. Unul va functiona pentru extractia apei, iar celalat pentru deversarea ei din pompa. Cand apar probleme vizavi de deversare, din cauza unui nivel al apei prea ridicat, recomandarea specialistilor este de a executa mai multe foraje, de adancime mica.
Pompa apei SOL-APA constituie un sistem fiabil, ce implica unul sau mai multe foraje, cu o distanta minima intre acestea de 10 ml. Colectorul realizat din polietilena se introduce in foraje, acesta fiind responsabil de recircularea agentului termic. Circuitele pompeaza apa cu temperatura intre 4 si 5 grade, mai apoi traversand traseul de tevi din sol – timp in care ajung la o temperatura intre 12 si 14 grade. Apa este cea care transporta energia spre schimbatorul de caldura.
Este categoria preferata de public intrucat ofera si racoarea necesara pe timp de vara in locuinta. Practic sistemele de distributie a energiei, prezente in pereti preiau caldura din interior si o transfera in pamant.
In ceea ce priveste costurile acestora, factorii de influenta sunt sistemul de colectare, numarul forajelor si zona de amplasare a acestora, alaturi de diametrul pe care il au colectoarele. EcoDrill ofera servicii specializate in acest sens, ce includ in pret si executia forajului, alaturi de alte materiale. Vezi aici mai multe despre aceste sisteme.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.