Calarasi/ Primaria isi cere scuze

Lucrările de modernizare ale Bulevardului Nicolae Titulescu au demarat de aproximativ 10 zile, pe tronsonul cuprins între Cornișei și Prel. București – valoarea contractului: 6.230.128,19 lei fără TVA.

Modernizarea acestui bulevard, propusă prin proiect, presupune efectuarea unui sistem rutier nou conform normativelor în vigoare pentru o perioadă de perspectivă a traficului de 15 ani. Un proiect de reparație ce presupune așternerea de covoare asfaltice peste structuri existente ar avea o perioadă de perspectivă de maximum 3 ani după care ar începe din nou procesul de degradare prin transmiterea la suprafață a fisurilor din dalele de beton existente.

Mai mult de atât, Bd. Nicolae Titulescu nu poseda o structură rutieră omogenă, grosimile straturilor existente nefiind constante, acestea variind pe distanțe scurte, lucru observat și în degradările structurale (fisuri, tasări diferențiate etc.) apărute de-a lungul anilor.

Prin proiect este prevăzută și lărgirea părții carosabile a bulevardului, pentru execuția de locuri de parcare, fapt ce necesită o reaxare a bulevardului. Daca se încerca lărgirea pe aliniamentul existent, diferența de material nou/vechi presupunea apariția de fisuri longitudinale.
În concluzie, proiectul presupune MODERNIZAREA Bd. Nicolae Titulescu NU REPARAȚIA acestuia! Diferența este reprezentată de perioada de serviciu (modernizare 15 ani/reparație 3 ani, anii reprezentând distanța în timp scursă până la următoarea reparație capitală necesară).

sursa: facebook.com/primariacl

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.