Folk la Muzeu

Muzeul Municipal Călărași începe din 4 aprilie 2019 o serie concerte reunite sub titlul Folk la Muzeu. Ideea a pornit de la călărășeanul Gilbert Ghicolescu în urma unei discuții purtate cu domnul profesor Sorin Danciu.
Iubitorii de folk sunt așteptați la o seară specială în compania folkiștilor Mircea Bodolan, Gilbert Ghicolescu și Monica Mihaela Cojocaru, joi 4 aprilie 2019, începând cu ora 19.00 la Muzeul Municipal.

Artist, actor, director de teatru și de centru cultural printre altele, Mircea Bodolan este unul dintre oamenii de renume din lumea muzicală românească, care a scris cântece de referință ale genului folk.Melodiile „Rănitul dintre linii”, „Cântec de înstrăinare” sau „Mătrăguna”, una dintre melodiile interzise în vremea comunistă, scrisă și interpretată cu har de Mircea Bodolan, vor rămâne mereu vii în inimile folkistilor.

„Muzica folk, aceasta stare de spirit, acest mod de viata, uneste oameni ce simt si percep altfel sensurile vietii, nu doar cel existential, dar mai ales cele legate de spirit, de filosofie, de poezie si (desigur) de muzica. Alaturand si coalizand energii date de caractere puternice, caractere ce au o reala scara a valorilor, poezia cantata, aceasta simbioza denumita generic „muzica folk” aduce in lumina puritatea, altruismul, dragostea, spiritul de sacrificiu, iubirea aproapelui, a neamului, a istoriei si a gliei in care zac mosii si stramosii nostri. Caci ce-am fi noi, traitorii de astazi ai meleagurilor dintre Nistru, Tisa, Dunare si Marea Neagra, fara limba, traditii, cultura si jertfa inaintasilor, decat niste biete papadii, puf spulberat si risipit in cele patru zari de cea mai mica adiere de vant??!!” (Ghilbert Ghicolescu).

sursa: Muzeul Municipal Calarasi

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.