Autobuze noi in Calarasi

Operatorul de transport local, din municipiul Calarasi, Alitrans, a achiziționat recent patru autobuze noi, cu motorizare diesel Euro 6. Vineri, 15 februarie, acestea au fost prezentate oficial..51960934_1058257267714215_3160612071725334528_n

Fiecare autobuz oferă 27 locuri pe scaune și 68 în picioare și un scaun rabatabil pentru persoane cu handicap locomotor. Autobuzele sunt echipate cu rampă manuală pentru persoane cu handicap locomotor, cu spații destinate călătorilor cu acest tip de handicap, a câinelui de însoțire pentru persoane cu dizabilități de vedere, precum și cu un spațiu destinat transportului persoanelor însoțite de copii mici. Autobuzele sunt încălzite cu convectoare laterale și cu aeroterme, beneficiind și de aer condiționat.

În fiecare autobuz sunt amplasate monitoare LCD pentru difuzare de materiale, stații de amplificare dotate cu microfon, camere video interioare și exterioare, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, existând și posibilitatea conectării ulterioare la un dispozitiv Wi-Fi.

Investiția operatorului de transport se ridică la 3,6 milioane lei.

”Felicit operatorul de transport local pentru această investiție. Așa cum am tot adus în atenția călărășenilor, cea mai importantă parte a portofoliului nostru de proiecte cu finanțare europeană pe Axa 4.1, destinată mobilității urbane, este menită să încurajeze folosirea transportului public de călători. Cu ajutorul fondurilor europene care ne stau la dispoziție, vom achiziționa patru autobuze hibrid, vom moderniza stațiile de călători, vom introduce un sistem de e-Ticketing, vom amenaja două terminale intermodale la Siderca și la ieșirea spre Modelu și, nu în ultimul rând, vom moderniza calea de rulare a traseului nr. 1, adică toată strada București.
Călărășenii vor călători, în viitorul apropiat, în condiții de transport public local net superioare!”, a declarat primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

sursa: Primaria Municipiului Calarasi

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.