Eficientizarea colectarii gunoiului

Eficientizarea colectarii gunoiului

1

Inca de la inceputurile societatii moderne, a formarii marilor asezari umane, orase si metropole, mentinerea unui stil de viata sanatos si a oraselor curate a fost o problema pe care oamenii si-au pus-o si pentru care au inceput sa caute diverse solutii. In prima faza au fost create gropile de gunoi, re regula la marginea oraselor, unde gunoiul colectat de pe strazi era adunat. O data cu dezvoltatea civilitazatiei colectarea si reciclarea gunoiului au devenit si acestea mai bine optimizate.

In ziua de azi utilizam cosurile de gunoi, pe care le gasim in fiecare locuinta, curte si pe toate strazile, atat in orase cat si in mediul rural, colectarea gunoiului putand fi realizata oriunde. Iar aceasta colectare este realizata cu ajutorul masinilor de gunoi. In urma cu mai multi ani s-a pus problema impactului negativ al gropilor de gunoi asupra mediului inconjurator dar si a oamenilor, mirosul fiind foarte puternic in apropierea acestora, in special vara. S-a descoperit astfel ca topate aceste gunoaie amestecate pot produce diversi microbi si bacterii care ne-ar putea pune in pericol sanatatea noastra si cea a mediului inconjuratoare si ca o solutie a fost realizata colectarea selectiva, atat in gropile de gunoi cat si in fiecare loc in care exista cosuri de gunoi. Asa ca, in orice oras, pe langa clasicele cosuri de gunoi exista si anumite locatii in care sunt amplasate cosuri de gunoi pentru colectare selectiva. Aceasta metoda este utilizata de asemenea si in numeroase companii, unde se lucreaza cu mai multe tipuri de materii prime, periculoase sau nu.

Dupa strangerea gunoiului din aceste pubele speciale, acesta este dus in spatiile speciale unde este reciclat. Reciclarea se face mult mai usor atunci cand deseurile sunt separae in functie de tip si de material. Ar fi oarecum gresit si dificil sa amestecam hartie cu plastic sau chiar si cu metale.

In cadrul insititutiilor si a spatiilor rezidentiale colectarea selectiva nu este intotdeauna untilizata, separarea fiind usor de realizat. Sunt utilizate in special cosuri gunoi realizate din inox, mai ales in cazul restaurantelor, barurilor si a hotelurilor. Acestea sunt mai rezistente, ofera un aspect mai elegant si mai modern.

In urma cu cativa ani a fost introdusa in multe tari si legea prin care fumatul este interzis in anumite spatii asa ca toti fumatorii sunt nevoiti sa fumeze doar acolo unde este permis, in aceste locatii putand fi utilizate cosuri gunoi exterior dotate cu scrumiera. Spun exterior pentru ca in interior sunt de regula utilizate scrumierele clasice, cele pe care le gasim pe fiecare masa si la fiecare bar. Aceste tipuri de cosuri de gunoi cu scrumiere sunt utilizate si in multe companii si firme. Pe site-ul Cosuri-europubele.ro putem gasi numeroase modele de cosuri de gunoi din inox su scrumiera precum si orice alt tip de pubele si containere de gunoi. Pe langa modelel normale de cosuri, fara capac sau cu capac si pedala pentru picior mai gasim si cosuri ceva mai moderne, dotate cu senzori speciali pentru dechiderea capacului precum si alte tipuri de astfel de cosuri de gunoi, destinate atat companiilor cat si persoanelor fizice.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.