Democrația, de Ingrid Mocanu

Democrația este cel mai prost regim politic care s-a inventat vreodată… cu excepția tuturor celorlalte, ne spunea Winston Churchill.
Democrațiile sunt pe voturi și pe majorități, nu cu violențe, de limbaj ori fizice, nu cu intrări în sediul instituțiilor ori cu bătăi cu jandarmii pe străzi. Bătaia cu jandarmii nu e spectacol, se merge acasă, nu se cască gura dacă vezi așa ceva… potrivit legii, desigur, că așa se face în statele de drept, cum scrie la lege, nu cum te taie capul că e cool să faci. Rămâi acolo cu încălcarea legii, poți să ”pățești nasoale”.
Dacă mâine niște protestatari PSD vor să intre în sediul ÎCCJ să scoată de acolo judecătorii supremi, oamenii răi care l-au condamnat pe Dragnea, să aducă alți judecători, mai buni, care vor judeca mai bine (adică așa cum cred ei că e bine, că doar ei cred că Dragnea e nevinovat) ce trebuie să facă Jandarmeria? Să îi lase să intre că nu au ce să le facă prea rău? Ce-or să le facă? O să le dea acolo, o mică cafteală, cam cum și-a primit jandarmerița? Mergea și pe picioare, care-i problema? Să nu le dea cu gaze, să intre să îi extragă cu penseta din mulțimea furioasă, ce dacă își iau pietre în cap și cuțite în burtă?
Sau dacă vin alți #rezistenți să urle în fața sediului PÎCCJ să-l dea afară pe nea Lăzărică (care nu cercetează bine, că uite ce rău e că nu arestează jandarmi), dacă încearcă unii să fugărească jandarmii ca să fie demiși procurorii de acolo, cum ar fi? De paraditorii de la DNA nici nu mai vorbesc: să-i scoată în șuturi, ce #m…a mea?
Eu sunt prima apărătoare de drepturi, dar nu în mod ABSURD.
Că nu poți ”paradi” cu dosare cetățeni doar pentru că ți-au apărut sub ochi și te-au deranjat politic sau întâmplător, da, că răspunderea penală e personală. Dar să ceri ca jandarmii să facă o triere a celor blânzi de cei agresivi (după privire sau după voce, cum îi recunosc?), așa o aberație nu am auzit de mult… de la fraze cu: noi facem totul perfect, că suntem DNA, Ioha are încredere în DNA. Kovesi, etc. Sigur, politic e parte din plan…
Felicitări CSM care azi a transmis un mesaj de abținere de la a se pronunța prin dosarele procurorilor de către Marele Împărat!

sursa Ingrid Mocanu

Publicitate

1 comentariu

  1. Democrația nu poate fi practicată decât de oameni, nu de alte fiinte (animale sau plante). Și nu de orice oameni (ca „Vineri”, spre exemplu) ci doar de acei oameni care au evoluat la condiția de „persoană” („Robinson” e unul din exemple). Nici „Mowgli” nu era persoană (deși era om). Iar Tarzan, era (ca mulți români) „persoană de formă” (fusese emis „certificat de naștere” pe numele său) dar nu și „de fond” (era străin regulilor de conviețuire convenite intre oameni.

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.