Nu repeta inconstient trecutul, poti si meriti mult mai mult de atat!

 

Ceea ce cauta (inconstient) oamenii in relatiile de cuplu nu este neaparat iubirea, ci familiaritatea – adica sa isi gaseasca parteneri care sa ii determine sa traiasca aceleasi emotii cu care sunt obisnuiti.

Daca o persoana este obisnuita cu abuzul fizic (sau chiar psihic), daca a trecut prin umilinte sau lipsa de respect in copilarie, daca nu s-a simtit valoroasa, apreciata sau daca a fost controlata si conditionata de parinti – pana la anularea personalitatii proprii, va avea tendinta sa caute un partener care ii va oferi aceleasi trairi deoarece, in mintea sa, ele sunt asociate cu „iubirea”.

Bazele sanatatii psihice, emotionale si relationale sunt fundamentate in copilarie, iar atunci cand un om va ajunge adult va avea tendinta sa caute familiaritatea – indiferent de cat de distructiva este ea.

Un om care a avut parte in copilarie de o educatie sanatoasa si a reusit sa-si dezvolte o personalitate puternica si armonioasa, nu va accepta niciodata un partener care sa il faca sa se simta altfel decat este obisnuit si, din pacate, reciproca este perfect valabila.

O persoana care este obisnuita cu compromisurile, cu umilinta, cu lipsa de respect, cu controlul sau cu abuzurile de orice fel, va considera ca ele reprezinta „normalitatea”, iar daca a avut parte de acestea din partea parintilor, le va confunda cu „iubirea”.

Daca stii ca nu ai avut o copilarie care sa te fi ajutat sa devii un adult echilibrat, matur si sanatos din punct de vedere emotional, cauta, inainte sa intri intr-o relatie, sa-ti rezolvi aspectele disfunctionale ale personalitatii tale, sa iti vindeci traumele si astfel sa ai sansa de a intra intr-o relatie sanatoasa si armonioasa.

Nu repeta inconstient trecutul, poti si meriti mult mai mult de atat!

Sursa Ursula Yvonne Sandner

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.