Ce visa Peter Sagan?

„Când eram mai tânăr, visul meu era mereu să câștig mai întâi Paris-Roubaix, apoi Campionatele Mondiale și Turul Flandrei. Dacă m-ar întreba acum cineva dacă mi-aș da titlurile mondiale pentru Turul Flandrei și Paris-Roubaix, i-aș putea spune că nu. Acum am câștigat Turul Flandrei și Paris-Roubaix și mă simt extraordinar. Este foarte frumos.”Peter Sagan

Ciclistul de la Bora, Peter Sagan, a atacat cu mai bine de 50 de km înainte de final și a rezistat în fruntea cursei pentru a câștiga Paris-Roubaix pentru prima dată în carieră.

Silvan Dillier a fost învins la sprint, dar a încheiat al doilea, după o zi remarcabilă pentru elvețian, în timp ce Niki Terpstra s-a desprins din grupul urmăritor pentru a termina pe treapta a treia a podiumului.

In alta ordine de idei, pentru frumusetea acestui sport si pentru modul in care el a intrat in umbra, prin desele scandaluri de dopaj, tavalugul Quick Step s-a oprit. Indiferent de cat de curat este monentan ciclismul, monopolul acestei primaveri, pus de cei de la Quick Step, nu face bine ciclismului.

Nu am nimic cu aceasta echipa, dar daca peste un an sau doi vor, gasi ceva noi nu vom ramane cu nimic memorabil, dupa aceasta primavara de ciclism.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, dar ca si n cazul celor de la Sky, Astana, etc. nu se poate ca unii sa atinga cerul dintr-un sezon, in altul si alti sa para ca niste mancatori de mici cu mustar.Vorbim totusi de un sport profesionist, iar cei de la Quick Step nici macar nu pot spune ca au cheltuit milioane de euro pentru a aduce crema ciclismului in curtea lor. E prea complicat sa ai un favorit cert sper ca spectacolul sa fie pe masura in acest an competitional.

Publicitate

2 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.