Intâlnire cu jandarmii.

 

O altfel de întâlnire cu jandarmii.

Ieri, cum ne plimbam relaxați la Tușnad, un domn de la jandarmenia montană ne salută politicos, vine la noi și se prezintă. Îmi zice că urmărește activitatea noastră pentru păduri și pentru protecția animalelor sălbatice, apreciază ce facem și speră să avem cât mai multe succese.

DIn prima nu știam la ce se mă aștept, apoi m-am emoționat, iar după ce am încheiat discuția cu el și cu încă un coleg de-al lui. care ni s-a alăturat, am simțit că nu suntem nici singuri și nici puțini.

Sunt mulți oameni simpli, având joburi diverse, care au și se luptă pentru cauzele lor zi de zi.

Interesul acestor omeni, care deseori au sarcina de a se lupta cu cei care taie ilegal padurea sau braconează, pentru protecția mediului ne arată că nu vorbim degeaba de importanța protejării pădurilor sau a faunei și că mesajele iubitorilor de natură sunt mai puternice decât tindem să credem.

Informațiile de zi cu zi sunt dominate de subiectele secundare generate de politicieni fără idei și strategie, însă în viața de zi cu zi majoritatea dintre noi știe prioritățile importante și încearcă să facă diferența cu fiecare decizie.

Astfel de mesaje trebuie să ne motiveze și trebuie să ne întărească. Suntem mulți, dar trebuie să ne găsim, apoi impactul devine garantat…

Publicitate

1 comentariu

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.