Impozitul pe ruinele şi maidanele din Constanţa va creşte cu 500%

Impozitul pe ruinele şi maidanele din Constanţa va creşte cu 500%

Uite că s-a întâmplat minunea! Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi operatorii portuari nu se mai situează pe poziţii divergente, iar municipalitatea nu mai este în opoziţie cu portul. Dimpotrivă, foştii adversari au ajuns să colaboreze la realizarea unor proiecte de interes local, regional şi naţional. Schimbarea s-a petrecut în urma instalării lui Nicolae – Dan Tivilichi la conducerea CNAPMC şi a lui Decebal Făgădău în funcţia de primar al Constanţei, iar cei doi au decis să colaboreze.

Terminalul de pasageri din port va fi legat de peninsulă cu o linie de transport electric, iar prin proiectul „Artera”, pentru care se vor atrage fonduri europene, zona gării va fi legată de poarta nr. 1 printr-un drum cu trei benzi. Primăria are un studiu de fezabilitate privind stabilizarea taluzului (a zonei de coastă) în zona cuprinsă între porţile nr. 1 şi 9 ale portului Constanţa. Proiectul va fi realizat în comun cu CNAPMC. Începutul se face cu poarta nr. 1.Administraţia portuară, în colaborare cu municipalitatea, va depune un proiect pentru reabilitarea reţelei de canalizare şi apă din portul Constanţa, care va include punctele de captare a apelor subterane. Se speră ca până în toamnă să se semneze contractul de finanţare din fonduri europene. Valoarea lui se ridică la circa 40 de milioane de euro.

Master-planul portului Constanţa în forma revizuită în urma consultării comunităţii portuare se află în faza finală, urmând a fi aprobat de Ministerul Transporturilor. Documentul a fost pus la dispoziţia municipalităţii, care îl va integra în planul urbanistic general al municipiului.Portul beneficiază de suprafeţe de teren impresionante care nu sunt utilizate suficient. Primăria îşi propune să devină un promotor al investiţiilor din oraşul Constanţa, din port şi din turismul de pe litoral. Constanţa va redeveni a doua putere economică a României

Publicitate

3 comentarii

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.