Economia Sociala on-line

Comunicat de presa – Programul “Economia Sociala on-line”, adresat ONG-urilor, a fost lansat in Romania, cu sprijinul Blugento. Granturi in valoare de 42.000 de Euro pentru organizatiile neguvernamentale

 
Asociatia “Europa Digitala” si Blugento lanseaza, in Romania, programul “Economia Sociala on-line”, dedicat ONG-urilor si Intreprinderilor sociale, prin care se doreste gasirea unor solutii noi, inovatoare pentru unele probleme sociale, economice sau de mediu ale comunitatilor si satisfacerea nevoilor membrilor comunitatii care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat.

Proiectul a fost initiat in contextul adoptarii, de catre Parlamentul Romaniei, a Legii nr. 219 din 2015 privind economia sociala, care are drept scop stimularea dezvoltarii unui model alternativ de incluziune sociala a grupurilor vulnerabile. Programul, derulat de Asociatia “Europa Digitala”, are menirea de a ajuta ONG-urile din Romania sa-si dezvolte magazine on-line pentru economia sociala, pe platforma Magento (care detine la nivel mondial o cota de aproximativ 30% din magazine online), cu scopul de a imbunatati conditiile de viata si de a oferi noi oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.
Pentru anul 2016, Asociatia “Europa Digitala” acorda un grant in valoare de 42.000 de Euro primelor 100 de ONG-uri care aplica la programul “Economia Sociala on-line” iar acestea vor beneficia de un magazin online complet personalizat pentru piata din Romania (cu solutii de plata online cu cardul, curierat etc direct integrate). Magazinele online vor fi folosite de ONG-uri pentru comercializarea produselor si serviciilor create de catre grupurile vulnerabile sau de alte categorii, iar veniturile obtinute se vor intoarce catre aceste grupuri defavorizate.
“Scopul economiei sociale nu este obtinerea de profit, asa cum se intampla in cazul economiei de piata, ci consta in cresterea conditiilor de viata si in oferirea unor de oportunitati pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi insertia pe piata muncii sau valorificarea produselor si serviciilor realizate de acestia. Asa cum sectorul public si sectorul privat au rolul lor intr-o societate democratica, oferindu-le cetatenilor egalitate, respectiv profit si eficienta, Romania a inteles, in sfarsit, importanta unui al treilea sector, si anume Economia sociala, care atrage dupa sine valori extrem de importante pentru o societate civilizata, cum ar fi reciprocitatea si solidaritate. Legea adoptata, anul trecut, de Parlament este un pas inainte pentru toate ONG-urile din Romania, iar programul “Economia sociala on-line” le ofera acestora posibilitatea de a implementa magazine online perfect functionale, menite sa le ofere grupurilor vulnerabile locuri de munca si sa dezvolte servicii sociale pentru aceasta categorie defavorizata”, declara Remus Lucut, presedintele Asociatiei “Europa Digitala”.
”Prin acest Grant oferim acces la cea mai buna solutie tehnica existenta pe piata de e-commerce din Romania. Fara niciun cost de implementare, aceste ONG-uri vor avea oportunitatea sa listeze in magazinele lor online produse primite ca donatii din parteneriatele strategice. Practic, dam posibilitatea si artistului sau micului producator de a-si promova produsele prin intermediul relatiei ce o au cu ONG-ul lor de suflet” declara Sandu Babasan, Country Manager Blugento.
Inscrierile la programul “Economia Sociala on-line” se pot face pe website-ul europadigitala.ro/masura-301/.
Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.