Petromonarhiile din Golful Persic trebuiesc taxate

„A venit timpul ca petromonarhiile din Golful Persic sa inceapa sa-si taxeze cetatenii”, a declarat azi, directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

images Pretul barilului de petrolul risca sa ramana la un nivel scazut pentru o „perioadă îndelungată”, transmite AFP.

Cele sase state care formeaza Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC): Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit, Bahrein si Oman, sunt state puternic dependente de veniturile din petrol.
Recent, acestea au au anuntat ca intentioneaza sa reduca subventiile generoase acordate pentru combustibili si energie electrica pe fondul scaderii veniturilor. De asemenea, aceste state au atras muncitori straini oferindu-le scutiri de impozite pe veniturile personale.

„Aceste economii trebuie să-şi consolideze cadrele fiscale şi să revizuiască sistemele de taxare prin reducerea dependenţei mari de veniturile din petrol şi prin creşterea ponderii reprezentate de veniturile care nu au legătură cu hidrocarburile’, a declarat Christine Lagarde la un forum financiar organizat la Abu Dhabi

În acest sens, Christine Lagarde a cerut introducerea unei Taxe pe Valoarea Adaugata (TVA). „Chiar dacă ar fi vorba de un TVA foarte scăzut, de o singură cifră, o astfel de taxă ar putea genera până la 2% din Produsul Intern Brut”, a spus seful FMI.

 

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.