Suferi

Suferi. Suferi din cauza faptului ca ai diferite probleme in viata ta – la job, in relatie, cu prietenii, cu tine insuti. Stai si induri, treci peste diferitele situatii neplacute, gestionezi simptomele, insa problemele continua sa reapara. Stres, suferinta, durere si chiar boala.

Oare nu stii ca a scapa de problema actuala este ca si cum ti-ai dori sa scapi de simptome? Pe moment, daca esti abil, situatia pare sub control, insa in scurt timp problema apare din nou sau apare o alta problema.

De ce? Pentru ca nu ai rezolvat cauza. Nu ai renuntat la relatia disfunctionala, nu ti-ai dat demisia de la jobul care te nemultumeste, nu ai spus „stop” oamenilor toxici din viata ta, nu te-ai schimbat in niciun fel.

Atunci cand cauza este problema, este doar o chestiune de timp pana te vei confrunta cu situatiile neplacute din nou. Iar atunci, ce vei face? Compromis peste compromis, sacrificii, renuntare la tine insuti si la valorile tale?
Oare asa iti doresti sa traiesti? Nu ar fi mai bine daca te-ai ocupa de cauza si nu efectele ei?

Da, stiu, obisnuinta este un factor important, la fel ca si teama de schimbare. Insa, daca nu faci nimic, daca nu renunti la cauzele care iti genereaza probleme, te vei invarti in cerc sau intr-o spirala negativa si te vei declara o victima neajutorata.

Dar tu nu esti victima vietii tale, decat daca alegi asta. Cum ar fi sa iti dai voie sa fii propriul tau erou neinfricat si sa eradichezi din viata ta toate cauzele generatoare de probleme?

Eu stiu ca poti. Daca tu te indoiesti de tine, intrebarea mea este, cat mai doresti sa continui sa suferi?

Publicitate

1 comentariu

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.