Somnul la volan – un pericol real!

Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera – PsihoTrafiQ continua, incepand cu 22 octombrie 2015 (ora 13.00), in Bucuresti, Campania nationala “(Micro)Somnul la volan – un pericol real!”, prin care si-a propus sa informeze si sa constientizeze conducatorii auto cu privire la atitudinile responsabile in trafic si sa reduca riscurile producerii accidentelor de circulatie pe fondul oboselii accentuate. Proiectul este organizat in parteneriat cu Colegiul Psihologilor din Romania, Uniunea Nationala a Camerelor Bilaterale de Comert din Romania, Societatea Romania de Psihologie Experimentala Aplicata si Swat Force International.

Campania nationala, care a fost deja derulata cu succes in judetul Bistrita-Nasaud (2014) si in statiunea Mamaia si Constanta, in aceasta vara, se deruleaza in contextul in care un raport al Comisiei Europene, dat publicitatii in 2014, releva ca Romania ocupa locul secund in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de morti din accidente rutiere, cu o rata de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori. In cadrul campaniei vor fi distribuite peste 10.000 de materiale informative participantilor la trafic, in zona Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
Coordonatorii proiectului – prof. univ. dr. Mihaela Rus, presedintele PsihoTrafiQ si psihologul principal Ionel Simionca – afirma ca fenomenul microsomnului la volan s-a acutizat in Romania in ultimii ani si a devenit una dintre cele mai frecvente cauze identificate de specialisti. Potrivit mai multor cercetari, realizate de echipa de specialisti coordonata de cei oameni de stiinte, s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa evitam sa conducem intre orele 2.00 si 2.59, cand bioritmul si vizibilitatea sunt reduse si intre 15.00 si 15.59, cand oboseala acumulata in timpul zilei are mare influenta asupra capacitatii de conducere. Totodata, specialistii au constatat ca exista mai multe faze ale oboselii la volan – de la oboseala usoara, la atipire si apoi adormire. De cele mai multe ori, oboseala la volan este asemanata cu o alta cauza foarte grava de producere a accidentelor rutiere, si anume neatentia.
Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.