S-au „jucat” un pic cu climatul și plăcile tectonice

Toată lumea ştie că a fost un cutremur distrugător în Nepal. Ce nu ştie toată lumea, este că în decembrie 2014, guvernul nepalez a decis să revoce licențele de explorare de petrol ale tuturor companiilor străine, printre care Texana (firmă americană) și Cairn Energy PLC (firmă britanică).

Oare Statele Unite s-au „jucat” un pic cu climatul și plăcile tectonice (în special în cadrul proiectului HAARP) sau cutremurul a fost consecinţa explorărilor ?

În „mărinimia” lor, SUA au decis acordarea unui ajutor umanitar de zece milioane de dolari pentru Nepal. I-auzi, i-auzi! Complet „dezinteresate” şi arătând „atâta generozitate”, SUA pune la cale o „invazie” umanitară, precum cea care a avut loc în Haiti, deschizând calea spre noi negocieri în industria petrolieră …Tare, nu?

Publicitate

5 comentarii

  1. Speculații, speculații, dar nici chiar așa! N-or fi americanii Dumnezeu să aibă cheița de la cutia de cutremure! Cert este că subcontinentul indian apasă de multă vreme peste placa de subducție hymalaiană, conducând la înălțarea lanțului hymalaian în fieare an… deci din când în când mai are loc o ,,așazare,, a plăcilor tectonice, dar nu poate fi vorba de vreun control uman asupra acestor imense forțe telurice…

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.