Omul accepta compromisuri

Se pare ca omul, desi detine intreaga putere asupra fiintei si vietii sale, alege sa traiasca intr-un mod care nu-i aduce implinirea si bucuria de a trai. Accepta compromisuri care oricum nu-i aduc fericirea, ia decizii nefaste si apoi continua sa traiasca cu ele, desi ar putea oricand sa schimbe totul, dar nu doreste sa-si asume aceasta responsabilitate de teama ca ar putea sa piarda… mai exact ce anume? Nefericirea?

Ne dorim cu totii libertate, ne dorim sa fim fericiti, insa se pare ca acceptam cu mult mai multa usurinta lanturile care ne mentin in suferinta, tristete si nefericire. Am putea oricand sa rupem aceste lanturi si sa iesim din inchisoarea suferintei pe care ne-am creat-o, dar ne lipseste curajul sa ne dam o alta sansa si sa alegem diferit.

E normal ca traind in compromis si suferinta ti-ai pierdut increderea in tine si vei sta din ce in ce mai rau la acest capitol daca nu faci astazi ceva. Autoanularea, renuntarea la tine insuti si la visurile tale iti slabesc puterea si increderea in fortele tale. Stiu ca esti constient de toate compromisurile pe care le faci si cu toate acestea iti este teama sa renunti la ele din diferite motive irationale pe care ti le tot repeti in mintea ta.

Suferinta nu are niciun sens, o viata traita in compromisuri si renuntari este un calvar pe care il accepti pentru ca nu vrei sa-ti dai voie sa crezi ca se poate si altfel. Din pacate nimeni nu-ti va ridica nici macar o statuie ca si recompensa pentru toate pe care le „induri”. Salvarea nu va veni din exterior, iar miracolele apar doar daca tu le accepti in mintea ta si apoi muncesti pentru ele.

Viata este un cadou minunat pe care l-ai primit, iar tu alegi sa ti-o petreci in suferinta? Mai exact, de ce? Ce urmaresti traind in acest mod?

Iti tot spunem ca fericirea ta depinde de tine si asa si este, insa este necesar sa-ti asumi responsabilitatea, sa o cauti si sa „lupti” pentru ea.

Sursa: Ursula Yvonne Sandner

Publicitate

1 comentariu

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.