Metal si fier

Toti avem cate o manie. De mic,foarte de mic, m-am trezit ca-mi plac cartile. Nu simteam cum se scurge timpul in biblioteca scolii, tragand cu nesat in piept miresmele ce se desprindeau din rafturile doldora de titluri prin care cotrobaiam avid. Saream cu o usurinta explicabila doar prin prisma varstei si a neastamparului de la o carte la alta, exasperand-o pe acea cumsecade femeie, care nu mai prididea sa se ocupe de fiecare din noi. Nu o data imi spusese:–Mai,baiete,ia una si citeste-o! Nu le mai tot vanzoli! Mi-a interzis,in cele din urma, sa ma mai apropii de vreun dulap,primind doar cartile din programa scolara sau cele considerate potrivite. Boala fara leac… 

Trec o data pe langa o librarie si privind la cartile expuse in vitrina, zaresc una cu o grafica deosebita si un titlu care m-a prins pe loc: Dictionar rock,pop,folk. Ia sa vad ce-o fi de el, imi zic, si dau buzna inauntru. M-am pus sa caut un nume. Si cum era sa n-o fac? Tanar,plin de vise, vibrand la ritmuri mai energice…I-am intors de cateva ori paginile si nimic. L-am inchis si cu un gest nervos m-am descotorosit de infamul obiect.. Dumnezeule …! Era impanat cu nume de cantareti,formatii si mai rasarite si mai obscure. Dar nu erau EI! I-am gasit,printre altii, pe Holograf,pe Iris… Exemplu concret de trupe marunte… Traind din amintiri…. Pe vremuri, stiu!, tineau cate doua concerte pe zi in casele de cultura ori in salile de sport. Insa atat. Dincolo ce sa caute? 
Si incepea asa de bine cartea…Da, Abba trebuie sa se gaseasca la inceputul oricarei lucrari de acest gen. Si, la fel de logic ,ZZ Top sa incheie plutonul. Autorul nu era unul de colea. Se si recomanda ca fiind muzicolog, critic muzical, realizator de emisiuni radio….Cum ai reusit,duduie ? 

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.