Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana

Universitatea din București, în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Dunarii de Jos Calarasi, Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița, Asociația Română de Arheologie si Primaria Comunei Mânastirea, organizează vineri, 9 august 2019, Ziua Porţilor Deschise de pe şantierul arheologic Sultana, com. Mânastirea, jud. Calaraşi (Ediţia a XVII-a).
În intervalul 10:00 am – 01.00 pm, cei interesaţi pot vizita şantierul arheologic şi pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (Ediţia a X-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea unor plante domestice și sălbatice. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Universitatea din București, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Dunării de Jos Călărași și Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița, cu sprijinul Primariei Comunei Mânastirea (jud. Calăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și a unor specialiști din Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” București, Muzeul Naţional de Istorie a României, HoGent Belgia și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti. Proiectul este finanțat de Universitatea din București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași și Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mânastirea, jud. Calaraşi, începând cu ora 10:00 am.

Publicitate

Poti sa iti spui parerea aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.